גוש בשר בתנור בטעמים שלא תשכחו לעולם

גוש בשר בתנור: תענוג גריל שלא תרצו לפספס

אם אי פעם חלמתם על גוש בשר שיצא מהתנור כך שיהיה ייחודי, עשיר, ובנוסף לכך יגרום לכל האורחים שלכם לליקוק אצבעות – אתם במקום הנכון! המנה הזו היא בדיוק מה שתצטרכו כדי להפתיע את היקרים לכם, ואם יש לכם בכלל מתכון אחד בודד להחליט עליו לערב משפחתי או ארוחת חג – זהו המתכון המושלם. מדובר בגוש בשר רך, עשיר בטעמים, עם קרום פריך שלא תצליחו להפסיק לאכול. תאמינו לי, זה לא סוד כזה קמור – המתכון הזה כל כך מדהים שהוא יהפוך להיות המועדף עליכם! מהנסיון שלי, כל ביס הוא חגיגה של טעמים שילוו אתכם הרבה אחרי שהמנה תיגמר.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: 15 דקות
  • זמן בישול: 2-3 שעות
  • רמת קושי: בינונית
  • מנות: 6-8 אנשים

הרכיבים הדרושים

בואו נדבר על מה שאתם צריכים כדי ליצור את המופלא הזה. זה הזמן להצטייד במרכיבים המעצימים את החוויה הקולינרית שלכם:

  • 1.5 ק"ג גוש בשר מדורג (כמו צלעות או גוש עגל)
  • 4 שיני שום כתושות
  • 2 כפית מלח ים
  • 1 כפית פלפל שחור טחון
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 1/4 כוס חומץ בלסמי
  • אשכול רוזמרין טרי
  • 2 כפות דבש
  • ירקות שורש (גזר, תפוח אדמה, בצל) חתוכים גס

עכשיו, אם אתם חושבים על גרסה טבעונית, אפשר בהחלט להחליף את הבשר בחתיכות של טופו או סייטן, והטעמים יישארו מדהימים! חשוב גם לדעת שיש גישות שונות לתיבול, וניתן להוסיף עוד תבלינים כמו פפריקה מעושנת או קימל – רק תשקלו מה שמתאים לכם. הטעם יהיה מעלף!

שלבי ההכנה

וכאן אנחנו מגיעים לפנק את עצמנו עם שלבי ההכנה שיביאו אותנו לתוצאה המדהימה:

  1. מחממים את התנור ל-160 מעלות.
  2. מסננים את הבשר ושמים אותו בקערה גדולה.
  3. מוסיפים את השום הכתוש, מלח, פלפל, שמן זית וחומץ בלסמי לקערה עם הבשר.
  4. מערבבים היטב כך שכל הבשר יהיה מכוסה בתיבול הממכר.
  5. מניחים את הבשר בתבנית אפייה, מעליו מניחים את הרוזמרין והדבש.
  6. מסביב לבשר מניחים את ירקות השורש חתוכים.
  7. מניחים בתנור ואופים במשך 2-3 שעות.
  8. כשהבשר מתרכך ומקבל צבע יפה, הוציאו אותו מהתנור ונתחו אותו לעיגולים דקים.
  9. מניחים להניח מספר דקות לפני ההגשה כדי שהטעמים ייספגו.

אין דבר יותר משגע מהרגשה של מנה שהוכנה באהבה ובעבודה קשה. כאשר תוציאו את המנה הזו מהתנור, כל הבית יתמלא בריח החם של תיבול הסתיו – וזה כבר אחד הסימנים לכך שהיא מוכנה.

שדרוגים ותוספות

נכון, זה מושלם כמו שזה, אבל אם אתם רוצים להפתיע עוד יותר, הנה כמה רעיונות לשדרוגים:

  • שדרוג חסר רחמים – הוסיפו פטריות שניחושות יחד עם הבשר.
  • תוספת של רוטב יין אדום על מנת ליצור רוטב סמיך ומענג.
  • פירה תפוחי אדמה בצד יכול להיות המושלם לחיבור טעמים.

האפשרויות אינסופיות והכל תלוי רק בדמיון שלכם, תעזו!

שאלות ותשובות

מה הזמן המדויק שבו צריך לאפות את הבשר? הכנתי באופן אישי מנה במשך 3 שעות בטמפרטורה של 160 מעלות. אם אתם רוצים יותר רך, אל תהססו להאריך את הזמן.

איך יודעים שהבשר מוכן? יש להסתמך על רכות הבשר. ברגע ששיניים שקועות אליו בקלות – הוא מוכן!

אילו ירקות שורש מומלצים? גזר, תפוח אדמה ובצל הם בדרך כלל מצוינים. אנא תנסו גם עם קולורבי או סלק – זה פשוט משגע!

האם אפשר להכין את המתכון הזה על גריל פחמים? בהחלט! זה ייתן את הטעם המעושן והמרגש והבשר יוצא משגע!

מה אפשר להגיש עם הבשר? תוספות כמו סלט ירוק עם רוטב לימון הם נהדרות.

איך לאחסן שאריות? מומלץ לשמור במקרר בכלי אטום. ניתן לחמם מחדש בתנור כדי לשמור על העצמאות של הטעמים.

האם מתכון זה יכול להיות בריא? כן, כמובן. יש להשתמש בבשר רזה והירקות עשירים בסיבים תזונתיים, והכל ביחד יכין לכם מנה בריאה.

אפשר להקפיא את הבשר? בהחלט, תוכלו להקפיא את הבשר גם להכנה מאוחרת יותר – הוא ישמור על רכותו גם בהקפאה!

איזו תוספת מתאימה לשדרוג? רוטב פסטו עושה פלאים, ויכול להיות אחלה תוספת!

אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ לחברים! תנו לעולם לגלות את הגוש בשר הזה! זה באמת אגדי!

אוכל ושתייה לאירועים אלכוהול בר ובת מצווה חתונות ימי הולדת כללי מוסיקה לאירועים מוצרים ושירותים לאירועים מקומות לאירועים מתכונים מתנות מכל הסוגים עם הילדים פנאי וגיבוש
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
תיבול לחזה עוף על האש שיעשה הבדל גדול
תיבול לחזה עוף על האש – מתכון מושלם שיעשה לכם שמח! בואו נתחיל בשאלה – מי לא אוהב עוף על האש? כשמדובר...
קרא עוד »
ינו 10, 2025
איך להכין ג'חנון קפוא בתנור בקלות ובמהירות
ג'חנון קפוא בתנור - מתכון אגדי! בוקר שישי אחד, השמש רק מתחילה לזרוח, והריח הממכר של ג'חנון מתחיל למלא את...
קרא עוד »
ינו 22, 2025
האם צריך ויזה לפולין? הכל על דרישות הכניסה
```html האם צריך ויזה לפולין? כל מה שצריך לדעת על כניסה למדינה היפה הזאת כשמדובר בטיול לפולין, אחת השאלות...
קרא עוד »
ינו 15, 2025