פילה מדומה מספר 6 המתכון שישנה לכם הכל!
פילה מדומה מספר 6
דמיינו לעצמכם רגע את הרגע שבו אתם פותחים את המקרר ומגלים שנשאר מולכם פילה מדומה שמכין את כל מה שחלמתם עליו. הפילה מתהדר במרקם אוורירי, טעמים משגעים, ושילוב של תבלינים שמסביבו, עד שתרצו ללקק את האצבעות. זהו בדיוק מה שאנחנו הולכים להכין היום – פילה מדומה מספר 6, שמאגד בתוכו את כל מה שצריך כדי להרגיש שהחיים הם אגדה קולינרית. מתכון שמזכיר את הבית ואיך סבתא הייתה מדליקה את האהבה לבישול, עם טאץ' מודרני שלא תשכחו שנים רבות. מישהו אמר שאכילת פילה מדומה היא התמכרות? זה מדהים!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מספיק עבור: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
כדי להכין את הפילה המדומה מספר 6, אנו זקוקים למספר רכיבים פשוטים אך מרהיבים. כל מרכיב מתבל את המנה בטעמים ייחודיים, וזה מה שעושה את זה למושלם!
- 800 גרם תופו רך, חתוך לקוביות (אפשר גם להשתמש בטופו קשה, אך המרקם יהיה שונה)
- 3 כפות שמן זית
- 3 כפות סויה
- 1 כף דחוסה של שום קצוץ
- 2 כפות גינג'ר קצוץ
- 2 כפות מיץ לימון
- 1 כפית שטוחה של מלח
- 1/2 כפית שטוחה של פלפל שחור
- 1/2 כפית שטוחה של כמון
- 1/4 כפית פפריקה מתוקה
- 2 כפות שומשום קלוי (לא חובה, אבל מוסיף טעם אגדי)
- ל garnish: בצל ירוק קצוץ
אלטרנטיבות והרכיבים החלופיים
למי שמעוניין, אפשר לשדרג את המתכון לטבעוני על ידי שימוש בטופו או שקדים קלויים במקום שומשום. סלט ירקות טריים יכול להוות תוספת נהדרת למנה. לאוהבי התיבול העז, אפשר להוסיף קינמון או צ’ילי לגרסה מעט מעוררת חושים יותר.
שלבי ההכנה
הגיע הזמן להתחיל! בואו נצלול יחד לתוך ההכנה של הפילה המהמם הזה!
- מחממים שמן זית במחבת על חום בינוני.
- מוסיפים את קוביות התופו ומבשלים עד שהן משחימות מכל הצדדים.
- מוסיפים את השום והגינג'ר ומערבבים במשך חצי דקה.
- יוצרים קערה עם הסויה, מיץ הלימון, מלח, פלפל, כמון ופפריקה ומערבבים היטב.
- שופכים את התערובת על התופו ומבשלים במשך 5-7 דקות נוספות.
- מוסיפים את השומשום הקלו ונותנים לזה להתבשל עוד דקה.
- מעבירים את התוכן לצלחת ומקשטים עם בצל ירוק קצוץ.
שדרוגים ותוספות
כעת, כשיש לנו את הבסיס המוצלח, מה עוד אפשר להוסיף למנה הזאת כדי להפוך אותה למעלפת? שדרגו עם ירקות מבושלים כמו ברוקולי, גזר ואפונה, או הכינו מרק לחם צלוי מקצועי במקביל. אם אתם חובבי תוספות קריספיות, פקאנים קלויים יכולים להכפיל את העונג במנה.
שאלות ותשובות
איך מומלץ לאחסן את הפילה אם נשאר?
מומלץ לאחסן במיכל אטום במקרר, במידה וזה נשאר כמובן! זה עדיין טוב למשך 3-4 ימים. אם אתם מתכוונים לאכול אותו אחרי יום, פשוט חממים במיקרוגל.
האם אפשר להכין זאת מראש?
בהחלט, אפשר להכין את התofu במרינדה ולהשאיר במקרר, וחוץ מזה, זה גם יכול להיות עוד יומיים טובים! הכי טעים זה לחמם אותו על מחבת.
מה אם אני רוצה לגרסה חריפה?
זה פשוט מאוד! הוסיפו קצת צ'ילי קצוץ על השום והגינג'ר לשדרוג טעים ואגרסיבי.
אפשר להכין את זה גם בלי טופו?
חוזרים בחזרה למרכיבים אחרים, כמו קישואים קלויים או אפילו פטריות – פשוט עבדו עם מה שיש לכם!
האם יש אלטרנטיבות לטופו?
מומלץ לנסות עם חצילים או קישואים! גם מרקם וגם טעם יכולים להיות משתנים, אך הם לא פחות מופלאים!
מה אם אין לי ג'ינג'ר טרי?
אפשר להשתמש בג'ינג'ר יבש, בקצת פחות מהכמות שצוינה כאן, זה טוב גם לאלה שלא מצליחים להשיג את הגינג'ר הטרי!
איך יודעת אם התפו שלי cooked well?
תעו בדרך זו – קוביות התופו צריכות להיות מוזהבות מבחוץ ורכות בפנים, בדיוק כמו שמרשים לכם המשגיחים רופאים בעבודה!
האם זה מתאים להגשה לאורחים?
מאוד, זה נקרא הפרזנטציה! יש לקשט בשומשום וירקות להרגיש ממש כאילו ששמתם פייטינג בכדי להביא אותה למשחק!
למה קוראים לזה "מדומה"?
האמת היא שזה טופו, שמחקה את המראה של בשר, ושאו אחרת יכול להיות מונח בו הקטור, מה שמוביל להרבה שמות!
וזהו, סיימנו! אנו מקווים שהתענגתם על המתכון הזה שנראה מדהים ומסמל את כל הטעמים המעלפים שאפשר לבקש. למי שעדיין לא הספיק, כדאי להזמין את כל החברה לשולחן, להגיש ולהתענג על הפילה בארוחה כיפית ומיוחדת. אל תשכחו לשתף את המתכון ברשתות החברתיות ולהפיץ את הטעמים עם החברים!