5 סיבות לנסות את קינוח חלבי המושלם הזה
קינוח חלבי מדהים שלא תוכלו להתאפק לפנק את עצמכם!
לכל אחד מאיתנו יש את המתוק האגדי הזה שמזכיר לנו את הילדות, את החום של הבית ואת הניחוחות המשגעים שהיו מתפשטים במטבח. אם גם אתם גדלתם על קונכיות חלבה או את המקוריות של קרם קטנטן עם קקאו, הפעם אני מביא לכם מתכון לקינוח חלבי מטריף, ואפילו אלה שאוהבים מתוק יכולים לקרוא לו "מעלף". מדובר בקינוח חלבי בסגנון קלאסי של סבתא, בשילוב חומרים איכותיים וכמובן – עם טוויסט אישי שלי. אתם מוכנים? זה הולך להיות לא פחות ממרגש!
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות
- זמן הכנה: 40 דקות
- רמת קושי: בינונית
- מנות: 6-8 מנות
המרכיבים הדרושים
לפני שאתם קופצים למטבח, הנה רשימת המרכיבים המושלמת להכנת הקינוח החלבי המדהים. שימו לב – אתם מאוד תאהבו את מה שתכינו כאן!
- 1 ליטר חלב
- 200 גרם סוכר (מומלץ לשים גם סוכר קוקוס למי שאוהב)
- 130 גרם קמח תפו”ח (או קמח כוסמין, לכל מי שמוכר בעלי בריאות)
- 100 גרם חמאה (אפשר גם עם שמן קוקוס)
- 2 ביצים
- 100 גרם שוקולד מריר קצוץ
- 1 כפית תמצית וניל
- קורט מלח
מרכיבים חלופיים
חשוב לדעת, במיוחד בעידן שלנו שבו יש המון מגבלות תזונתיות – אתם יכולים לשדרג או לשנות את המתכון הזה על ידי כך שתשתמשו בחלב צמחי כמו חלב שקדים, חלב סויה או כל חלב אחר שאתם אוהבים. ולגבי הביצים? כמובן שאפשר לשים את כל החומרים האגדיים ולקבל קינוח טבעוני ואפילו דל פחמימות – במקום הקמח להשתמש בספירולינה או קמח שקדים. טעים? בטוח!
שלבי ההכנה
כעת, אחרי שיש לנו את כל החומרים והמרכיבים שלנו, הגיע הזמן להיכנס למטבח וליצור את הקינוח הזה. תכינו את עצמכם, כי יש לנו כאן מתכון שהולך להעיף לכם את הטעם!
- ממיסים את החמאה בסיר ומוסיפים את הסוכר. מערבבים היטב.
- מוסיפים את החלב החם והשוקולד הקצוץ. ממשיכים לערבב עד שהשוקולד נמס לחלוטין.
- בינג’ יוצק את הקמח והמלח. מערבבים עד שהקמח נמס.
- כשהתערובת התחממה – נפרדים עם כוס את הביצים והוניל ומוסיפים בהדרגה.
- מטגנים על חום נמוך ומערבבים כל הזמן במשך כ-10 דקות.
- מעבירים לתבנית מרופדת בנייר אפייה ומניחים בתנור ב-170 מעלות ל-20 דקות.
- מוציאים מהתנור ומקשטים יחד עם אבקת סוכר או תוספות שתרצו.
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחד הדברים שמרגשים בקינוחים הוא היכולת לשדרג אותם כמו שאנחנו רוצים. למשל, אפשר להוסיף פירות טריים מעל הקינוח, כמו תותים או בננות, אשר ייתנו טוויסט מרענן. קישוטים עם רוטב שוקולד או קרם נוגט יכולים גם לייצר חוויית טעם חדשה. ואם בא לכם להשקיע, אין כמו להוסיף אגוזים קצוצים או קוקוס קלוי. טעים, נכון? עכשיו תדמיינו איך כל זה נשקף בעיני חברים שלכם!
שאלות ותשובות
איך ניתן להפוך את המתכון לזה בלי גלוטן?
כדי להכין את הקינוח ללא גלוטן, אתם יכולים להחליף את הקמח בתפוח אדמה או בקמח שקדים. זה לא רק בריא יותר, אלא גם יכול להקנות לקינוח טעם אגדי!
האם אפשר לשמור את הקינוח במקרר?
בהחלט! קינוח חלבי הזה נשמר במקרר עד 4 ימים, אבל אני ממליץ לכם לא לחכות יותר מידי. הוא כל כך טעים, שתהיה לכם בעיה לעמוד בפיתוי.
האם יש אפשרות להכין את הקינוח הזה מראש?
כמובן! תוכלו להכין את הקינוח מראש ערב אחד לפני. כאשר תוציאו אותו מהמקרר – לשדרגו בתוספות המרעננות שציינו.
האם ניתן להוסיף צבעי מאכל?
לגמרי! ניתן להוסיף צבעים, והרבה מהם יכולים להוסיף גוון משגע למנה המוגשת שתהיה מבטיחה לאירועים.
מה עושים אם התערובת יצאה סמיכה מדי?
אם התערובת דווקא יצאה סמיכה, אל תדאגו! פשוט תוסיפו עוד חלב עד שהמרקם יתייצב. אל תשכחו לשים לב לתוצאות המתקבלות.
אילו מבחר אפשרויות נוספות יש לקינוח הזה?
יש המון צורות שהקינוח יכול להיכנס אליהם. תוכלו להכין אותו כקסטה, לתקוע אותו בכוסות אישיות, או אפילו להכין בראוניז עם קינוח חלבי!
מה ניתן לשים במקום השוקולד?
אוהבים פרות? אפשר להחליף את השוקולד בפירות קקאו מרוכזים. יש גם אפשרות לשים קרם נוגט – זה יהיה משגע.
האם ניתן להשתמש בחלב סויה?
ודאי! חלב סויה ייתן לקינוח טעם שונה, אבל הוא לא רק טעים, הוא גם בריא.
האם הילדים יאהבו את הקינוח הזה?
הייתם שואלים? הילדים גם ירצו ללקק את האצבעות! עליהם תוכלו לסמוך שישמחו עם קינוח כזה.
מדוע אני צריך להוסיף מלח?
שאלת מיליון הדולר! מלח יכול להחמיא טעמים, ועושה את כל הקינוח עוד יותר עשיר. אל תדלגו עליו!
מרגע שהכנתם את הקינוח המיוחד הזה, עליכם להזמין את כל החברים והמשפחה שלכם כדי לחלוק את הטעם המופלא הזה שהכנתם. אל תשכחו לצלם ולשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות, זה יגרום למישהו אחר לנסות גם! בואו נהפוך את העולם למקום מתוק יותר עם קינוחים מדהימים כאלה!