גלידת יוגורט ללא סוכר מתכון קל ומהיר להכנה
גלידת יוגורט ללא סוכר – מתכון מנצח!
נדמה לכם שגלידה ותקופה בריאה לא יכולים להיפגש? תחשבו שוב! אנחנו מציעים לכם מתכון לגלידת יוגורט מדהימה, ממכרת שאין לה תחליף. מדובר בגלידה שהיא משגעת בטעמה, אוורירית וקלילה, כך שתוכלו למלא כוסות לכולם – מבלי להרגיש שום אשמה. בדיוק כך סבתא הייתה מכינה כאשר היינו באים לבקר, והמרכיבים הישרים והמזינים שבה הופכים את הכל לפשוט מושלם.
זמן ההכנה, רמת קושי ומספר מנות
- זמן הכנה: 15 דקות
- תכנון מראש: 4-6 שעות הקפאה
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנצלול לתוך שלבי ההכנה, בואו נוודא שיש לנו את כל מה שצריך כדי להכין את גלידת היוגורט הכי טעימה שיש:
- 2 כוסות יוגורט טבעי (מומלץ לבחור יוגורט פרה, אך אפשר גם סויה או קוקוס לטבעוניים)
- 1/2 כוס חלב קוקוס (לגרסה עשירה יותר)
- 1/4 כוס ממתיק טבעי (כימוס, סטיביה או דגן), אפשר גם לשים דבש למי שאוהב את הוויבים של הטבע
- 1 כוס פירות קפואים (כגון תותים או מנגו, ממש משגע ברחבי הגלידה)
- 1/2 כפית תמצית וניל (לא חייב, אבל תוספת נפלאה)
מרכיבים חלופיים
כמובן שניתן לשחק עם המרכיבים. רוצים גרסה טבעונית?
שימו יוגורט סויה וחלב ירקות, ואם אתם מדיפים פתרון דל פחמימות – השתמשו בממתיקים טבעיים כמו אווניה או סירופ מייפל דל קלוריות.
שלבי ההכנה
עכשיו כשיש לנו את כל המרכיבים כאן, בואו נתחיל עם שלבי ההכנה של הגלידה המהפכנית הזו:
- בשלב הראשון, נכניס את היוגורט לקערה גדולה.
- נוסיף את חלב הקוקוס ונערבב הכל עד שהמרקם מתאחד.
- נוסיף את הממתיק הטבעי וערבב שוב עד שהכל מתמזג בצורה מושלמת.
- נכין את הפירות הקפואים – נחתוך אותם לחתיכות קטנות (אם מדובר בתותים) ונוסיף לקערה.
- כעת נשפוך לתוך התערובת גם את תמצית הווניל.
- נערבב הכל בעזרת כף עץ, עד שהתערובת משתלבת לחלוטין.
- נשפוך את המלית לתוך כוסות או קופסאות המתאימות להקפאה.
- נעביר את הכוסות/קופסאות למקפיא למשך 4-6 שעות, עד שהגלידה מתייצבת.
- כשזה מוכן, הוציאו מהקופסא וחתכו לקוביות מושלמות.
- שימו בבלנדר לשתי דקות כדי ליצור מרקם מנצח!
תוספות ושדרוגים
אפשרויות השדרוג הן בלתי נגמרות! רוצים להוסיף קראנץ'? פזרו מעל אגוזים קצוצים או שבבי שוקולד מריר בריאים. אוהבים משהו עם טעמים יותר מתוחכמים? תוכלו להוסיף תמצית של מנטה או קינמון לתערובת. ומה עם קמצוץ של מלח ים? זה בהחלט מהלך מעניין! למי שלא יכול להפסיק לחשוב על פירות, שכחו מהפירות הקפואים ונסו את הגלידה עם פירות טריים, פרוסים ומדוגמים.
שאלות ותשובות
האם אפשר להכין את זה בלי ממתיק טבעי?
כן, ניתן להשאיר את הממתיק, אבל כדאי לדעת שהגלידה תצא חמוצה יותר. נסו להשתמש בפירות מתוקים כמו בננה כדי להוסיף מתיקות.
מה אם אין לי פירות קפואים?
לא נורא! אפשר להשתמש בפירות טריים ולכוסות בבצק כך שתקבלו את המרקם המרגש.
האם אפשר להשתמש ביוגורט דל שומן?
בהחלט, זה לא יפגע בטעם, ובטח ישמור על בריאותכם.
כמה זמן אפשר לשמור את הגלידה במקפיא?
כדאי לאכול את הגלידה תוך שבועיים שלוש, אבל מי יכול להמתין כל כך הרבה זמן?!
האם אפשר להכין את הגלידה הזו עם מיקסר?
לגמרי! מיקסר ייתן את התחושה האוורירית במיוחד אם תבחרו להקציף את התערובת לפני ההקפאה.
האם אפשר לשים שוקולד מריר בתור תוספת?
בהחלט, שבבי שוקולד – מתכון מנצח!
תשאירו את הקופסאות ההקפאה נפתחות?
כדאי לסגור את הבקבוק כדי שהטעמים לא יתערבבו עם ריחות אחרים במקפיא.
האם ניתן להקפיא את זה בגרסה גדולה יותר?
בוודאי! רק קחו בחשבון יכולת ההקפאה של המיכל שלכם כדי שזה לא יזלוג.
מה הטעם האהוב עליכם בגלידה הזו?
זה תלוי – להיות בעלי טעמים שונים! תופתעו איך כל תוספת או ערך מוסף ישדרגו אותו!
מדובר במתכון סופר בריא?
כן, מדובר בגלידה בריאה, דלה בסוכרים, מלאת חלבון וויטמינים אם נבחר בפירות הנכונים!
לסיום, מה עוד נותר לומר חוץ מלהזמין אתכם לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות? כל כך חשוב להפיץ את האושר מתוק הזה לחברים, למשפחה ולעוד חובבי יוגורט מכל הסוגים!