בר קפה לאירועים- סוגי הקפה שתגישו באירוע שלכם.
בברי הקפה לאירועים ובבתי הקפה ברחבי העולם מגישים סוגי משקאות קפה רבים. בינהם ניתן למנות את הקפה השחור, הנס קפה, האספרסו על כל סוגיו ועוד. בכתבה זו נתייחס דווקא לבן נוסף למשפחת הקפה-הפילטר.
לפני כעשרים שנה כשעבדתי בבית קפה בבית ציוני אמריקה בתל אביב כבריסטה, אני זוכר את קפה הפילטר שהיה מוגש בכוס פלסטיק עם תחתית מחוררת אשר היה מונח מעל ספל החרסינה הכוס ודרכו היו מוזגים את המים הרותחים. כוס חום כהה לקפה פילטר רגיל וכוס חום בהיר לקפה נטול קפאין. מליוני כוסות קפה מאוחר יותר השיטה היום השתנתה.
היום בבתי קפה מקצועיים ניתן לראות את קפה הפילטר הנמזג לתוך קונוס נייר חד פעמי לתוך קנקן זכוכית, קנקן הנראה כאילו נלקח ממעבדה לניסויים כימיים. כיום כבר כמעט ולא נראה את הפלסטיק אלא נראה שימוש בשיטות טבעיות יותר לסינון-נייר ובד. ודגש על גרגירי הקפה הטחונים סמוך להגשה מונחים בכלי ולא נארזו בבית חרושת ימים קודם לכן.
המקור
את קפה הפילטר גילתה אישה לפני כמאה שנה, מליטה בנדטס שמה, עקרת בית וחובבת קפה. מליטה לא הייתה מרוצה מגרגירי הקפה שהיו נותרים בקפה שלה לאחר כל שלוק, אז היא לקחה את דף ההעתקה של בנה שהיה חובב ציור, חתכה את הנייר שמה אותו בכלי מתכת ומזגה דרכו מים והשאר היסטוריה. כיום פופלאריות שתי שיטות להכנת קפה פילטר. האחת, באמצעות נייר פילטר מולבן המגיע כבר בצורת קונוס והשני באמצעות נייר פילטר שאינו מולבן ושצבעו הוא חום בהיר. יש גם שיטה שלישית הנקראת הגרב ובה מעבירים מים רותחים דרך קפה טחון הנמצא בפיסת בד אך אנו לא ממליצים עליה.
נייר פילטר מולבן
נייר הפילטר המולבן לקפה נראה ככובע אפיה בצורת חרוט קטום, עם תפר בצידו ובחלק התחתון שלו,
ביקורת רבה הייתה בעבר על כך שהקפה המתקבל מהנייר המולבן מקבל טעם של החומר המלבין ושאינו בריא אך מחקרים הראה שאין אמת בממצאים הללו.
נייר פילטר לא מולבן
הנייר במקורו חום (כי הוא מופק מעצים 🙂 כדי לקבל את צבעו הלבן מוסיפים לו בתהליך ההפקה מלבין לכן שוחרי הבריאות יעדיפו את הפילטר שלהם בנייר הלא מולבן לטעם נטורלי יותר.
"הגרב"
בשיטה זו הקפה מסונן באמצעות פיסת בד בצורת קונוס המחזיק את תערובת הקפה, הבד מולבש על מסגרת עגולה בקצה ידית אותו מניחים מעל הכוס. הטעם המתקבל שונה משמעותית מאשר באפשרויות של הנייר ועובר גם לקפה. הוא צמרי באופיו ומדיעה אישית שלי מומלץ לכם להשאר באחת מבחירות פילטר הנייר.
המלצה כללית לקפה פילטר טעים יותר העבירו את הפילטר במים חמים לפני מזיגת הקפה הטעם של הנייר ישטף בפעמים הראשונות ותקבלו טעם מדוייק ונכון.
הכתבה בחסות פורה וידה המשווקת ומייצרת ברי קפה ועגלות קפה לאירועים, בנוסף אנו מייצרים גם עגלות מכירה ושירות כמו עגלות פרחים ומתנות לקניונים עגלות וברי שייקים עגלות גלידות ועוד כל הצרכים לאירוע שלכם במקום אחד.