איך תוזילו את עלויות האירוע שלכם

כשאנחנו עורכים אירוע, אז באופן טבעי אנחנו מחפשים שני דברים במקביל. מצד אחד, אנחנו רוצים לערוך את האירוע הטוב והמיוחד ביותר שאנחנו יכולים לייצר ולספק לאורחים שלנו. מצד שני, אנחנו רוצים להוזיל בעלויות. זה לא אומר שאנחנו נפגע באיכות של האירוע, אך זה כן אומר שנשמור על מסגרת תקציב וננסה לא לבזבז כסף על דברים מיותרים.
אחד הדברים דרכם אנחנו יכולים לחסוך בעלויות זה באמצעות שימוש נכון בשירותי קייטרינג. בין אם זה אומר לבחור חברה שמתאימה לצרכים שלנו, חברה שעובדת נכון, חסכונית, ומן הסתם כזו שלא תדרוש מאיתנו סכומים גבוהים. אנחנו גם יכולים למצוא דרכים כיצד לחסוך בעלויות, בהתאם למה שמתאים ונראה לנו.
למשל, כשאנחנו צריכים להזמין איזה שירות להזמין, אזי שאנחנו יכולים לעשות חשבון מה נכון לנו יותר, קייטרינג בשרי או חלבי. ייתכן מאוד שמנות חלביות ייעלו לנו פחות בגלל שהן יותר זולות מאשר קייטרינג בשרי, בגלל עלות המרכיבים השונים.
כמו כן, ייתכן מאוד שאנחנו נרצה לבדוק אופציה כיצד לחסוך במנות השונות, באמצעות הגבלה של כמויות. לא רק במובן הזה שאנחנו נזמין כמות מסוימת של אורחים וננסה לא לחרוג מכך, אלא שבמקרים מסוימים אנחנו יכולים להגביל את כמות המנות על בסיס הבנה של כל האורחים ירצו לאכול מהן. למשל, אנחנו יכולים להציע פיצות בכמות מסוימת, מתוך תפיסה שלא כל האורחים ימהרו לקחת.
יש כמובן אופציות נוספות, כמו שימוש בסלטים במקום במנות אחרות, שימוש בדגים, דבר שיכול להפחית בצורה מסוימת את העלויות (בוודאי אם אנחנו בוחרים להשתמש בדגים שנחשבים זולים יותר). אנחנו יכולים לצמצם את אופציית הבחירה, אך לשמור על איכות גבוהה של מנות ועוד.
צריך לקחת בחשבון, שאסור לנו לעבור את הגבול. חשוב להוזיל עלויות אך זה לא יהיה נכון למתוח את הקו יותר מדי, מאחר ואז איכות האירוע תיפגע, דבר שיכול להשפיע על האורחים שלנו ועל ההנאה שלהם מהאירוע שלנו. לכן מוטב להתפשר אך בצורה חכמה ולא בצורה אגרסיבית מדי.