צילום אוכל
צלמים רבים לומדים התמחויות שונות על מנת לספק שירותי צילום בצורה המקצועית והטובה ביותר ללקוחותיהם. להוציא את החשיבות של ציוד צילום והבנה איך מתפעלים אותו וכיצד להתמודד עם תאורה והגדרות שונות כדי להפיק צילומים איכותיים, הצלמים לומדים להתמחות בתחומים שונים כמו צילום מוצרים למשל ובתוכם צילום מזון וזאת על מנת להעניק שירותים לה בצורה המקצועית ביותר. צילום פקשוט שונה מצילום מוצרים אחרים והתמונה לרוב תהיה זו שתעשה את העבודה השיווקית מול הלקוח ותגרה אותו לקנות (או שלא).
עיצוב הקונספט של התמונה:
בין אם אתם או הצלמים מטעמכם מצלמים את האוכל והמנות שלכם כדאי להכיר כמה טיפים חשובים לצילום מנצח של אוכל. ראשית יהיה עליכם להחליט על קונספט לתמונה. הקונספט עשוי להשתנות בין תמונה אחת לאחרת או לשמור על קונספט אחיד. מומלץ גם לצלם את התמונות ללא רקע לצרכי שימוש שונים. כדי להציג את המנה במלוא הדרה יש הנוהגים לשים אותה על קרש חיתוך, גזע עץ, דלפק, שולחן כלשהו ולפזר מסביב קצת תבלינים, כלי עבודה ו/או ירקות שיפארו ויבליטו את המנה במרכז התמונה.
גודל המנה ביחס לפריים:
כאשר אתם מצלמים מנה אתם רוצים לוודא שהגודל שלה ביחס לפריים הוא פרופורציונאלי. חשוך שחלק מהמנה לא ייחתך וגם אם אתם בונים קונספט ומשלבים עיטורים שונים, כלי הגשה, כלי עבודה ו/או דברים אחרים מסביב למנה כדי שיכנסו לתמונה – בדקו היטב היכן היא נחתכת ואם זה משתלב עבורכם.
בחירת העדשה הנכונה:
סוג העדשה ואיכותה תשפיע במידה ניכרת על האיכות של התמונה, הרזולוציה, אפשרויות עומק שדה, טווחי הצילום ועוד עבור צילום מוצרים ואוכל. במידה ואתם או הצלם עושה שימוש במצלמה מקצועית ודאו שאתם עושים שימוש בעדשה נכונה המתאימה לצילום אוכל. בדרך כלל הטווחים המומלצים יהיו בין 50 ל-100 מ"מ.