נהיגה בשכרות לנהג צעיר – כל מה שכדאי לדעת בנושא!
הגים צעירים נחשבים לבעלי אינסטינקטים מהירים, ולכן לכאורה הם בעלי סיכון יחסית נמוך להיקלע לתאונה. יחד עם זאת, חלק מהצעירים עלולים לנהוג לפעמים בפזיזות (צריך להימנע מכך), ואף לנהוג תחת השפעת אלכוהול, מה שמשפיע מאוד על מהירות התגובה על הכביש. כעת נסביר מה כדאי לדעת על נהיגה בשכרות לנהג צעיר, מה אומר אישום שכזה וכמה אלכוהול בדם נחשב לעבירה.
שתיתי קצת, זה בסדר?
אלכוהול, בירה, צייס'ר או כוס יין, מהווים חלק מרכזי מתרבות הבילויים של צעירים וגם של פחות צעירים. אמנם צריכת אלכוהול מרוממת את מצב הרוח, אך נהיגה תחת השפעת אלכוהול מסוכנת מפני שלא תמיד הנהג מודע באמת להשפעה הממשית על יכולתו להגיב מהר, לסיטואציות שונות על הכביש.
בהקשר של נהיגה בשכרות לנהג צעיר, קשה לומר כמה אלכוהול נחשב ל"קצת" וכמה זה יותר מדי, שכן כל אחד מגיב אחרת, יש אנשים שגופם מפרק יותר מהר את האלכוהול ויש כאלה שאצלם התהליך איטי יותר. על כל פנים, החוק מגדיר מתי הבדיקה קובעת שנהג צעיר ייחשב לשיכור מכדי לנהוג ומתי לא. הבדיקה הידועה, על ידי מכשיר ינשוף, נעשית בנשיפה. אם נמצאה בבדיקה כמות אלכוהול של פחות מ-50, זה לא נחשב למצב של נהיגה בשכרות לנהג צעיר. אך אם רמת האלכוהול גבוהה יותר, מבחינת החוק, מדובר על נהיגה בהשפעת אלכוהול.
זהירת, עבירה פלילית לפניך
בשל השפעת האלכוהול על שיקול הדעת של הנהג והגדלת הסיכון לתאונה קשה, נהיגה בשכרות נחשבת לעבירה פלילית. העונשים על כך עלולים להיות חמורים. למעשה, אם נמצאה רמה גבוהה של אלכוהול בדם, קצין משטרה אף עלול להוריד את הרכב מהכביש ולשלול את הרישיון בפסילה מנהלית.
למידע נוסף צרו קשר עוד היום עם עו"ד תעבורה אליאס סיילס