איך לבחור מעבד קול מקצועי?

מעבד קול הוא בגדר חובה לכל מי שעוסק בהקלטות באולפן. כל זמר או מוזיקאי מכירים היטב את תפקידו של מעבד הקול. מעבד קול מפחית רעשי רקע ומאפשר להמיר הקלטות של תופים, כלי הקשה ושל שירים לקבצי שמע במחשב. מעבד קול גם מגביר את הסאונד, "מנקה" את ההקלטה ויוצר עבורכם ממשק לחיבור ציוד קצה חיצוני באולפן ההקלטות או על הבמה בהופעה.
למעבד הקול יש כניסות לחיבורים שונים והן מאפשרות לבצע התאמה לעוצמת ההקלטה הרצויה, בצורה מדויקת. כך אתם יכולים להיכנס לאולפן הקלטות ולהקליט שיר בדיוק לפי העוצמה שמתאימה לחלק הספציפי בשיר. בחלק של הפיזמון תוכלו להנמיך או להגביר וכך "לשחק" את העוצמות לאורך השיר כולו.
ניתן לחבר למעבד קול ציוד קצה
למשל מקלדת שליטה ומיקרופונים, וכך בשילוב עם מעבד הקול אתם מרכיבים תחנת עבודה שמתאימה לצרכים שלכם. מעבד הקול לרוב לא עומד בפני עצמו אלא הוא חלק ממערכת סאונד כוללת. מעבד הקול מאפשר לקבצי קול להתנגן דרך מוניטורים ודרך רמקולים או אוזניות – בזכות היכולת שלו לבצע המרה של האותות.
גם אם יש לכם צורך בהגברה בלבד
יש שפע של מעבדי קול וחשוב לבחור את מעבד הקול שמתאים עבורכם. אתם יכולים להשתמש במעבד קול. השימוש במעבד קול למרת הגברה נעשה כאשר אין צורך להגביר מאוד וניתן מסיבה זו לנצל את יכולתו של מעבד הקול על פני רכישת מערכת הגברה.
מעבד קול שימושי לצרכים שונים, החל מהופעה על הבמה כדי לשפר את הסאונד ועד למטרה של המרת נגינת התופים לקבצי שמע במחשב. יש מעבדי קול שיתאימו יותר להופעות או הצגות ויש מעבדי קול שיתאימו יותר לאולפן הקלטות ביתי.