איך מארגנים ימי גיבוש
לא מעט מקומות עבודה, קבוצות ספורט ועוד שורה ארוכה של ארגונים ועמותות, נוהגות להוציא את העובדים והאנשים שלהם לימי גיבוש. במסגרת ימים אלו, מארגנים שורה ארוכה של פעילויות שונות שמטרתן גם לעשות כיף למשתתפים בהן וגם לאפשר להם להכיר אחד את השני טוב יותר, ליצור דינמיקה קבוצתית איכותית ביניהם ולגרם להם לשתף פעולה טוב יותר ביחד.
כעת עולה שאלה, כיצד מארגנים יום גיבוש, יום בו כולם יכולים ליטול חלק וליהנות. בשביל להבין את זה, צריך קודם לדעת למי זה מתאים יום גיבוש, שכן לא בכל מקרה זה מתאים מצד אחד, ומצד שני, כפי שנוכל לראות, יש מקרים בהם נדרש יום גיבוש עוד לפני שהמשתתפים עבדו יום אחד ביחד.
בדרך כלל נהוג לערוך ימי גיבוש למספר סוגים של קבוצות. קבוצות שעובדות ביחד ויש רצון לחזק ולשפר את יכולת העבודה ביניהם. קבוצות אשר נמצאות במשבר, בין אם מדובר במשבר ביחסים בין החברים ובין אם מדובר במשבר מקצועי מסוים. כמו כן אנחנו יכולים למצוא אופציות לימי גיבוש עבור קבוצות של אנשים, עובדים, תלמידים, שליחים וכדומה, אשר עדיין לא עבדו ביחד יום אחד, ויש רצון ליצור ביניהם דרכי עבודה משותפות. באמצעות ימי גיבוש אפשר ליצור סט כלים דרכם יכירו אחד את השני וילמדו לעבוד ביחד.
בשביל לגבש יום גיבוש, צריך לקבוע מקום אליו כולם יכולים להגיע מצד אחד, וכן מצד שני הוא צריך להיות מעניין וייחודי. כלומר מקום שיהיה נעים לשהות בו ויהיה ניתן לבצע בו פעילויות שונות ומגובשות, דוגמא פארק,ים או כל מקום אחר.
חשוב מאוד שיום הגיבוש ייערך ביום בו מזג האוויר הוא נעים, ומתאים לסוג האירועים שרוצים לבצע במקום. כמו כן חשוב, שהפעילויות לא ייערכו שעות ארוכות על מנת שהמשתתפים לא יאבדו סבלנות, בין פעילויות לפעילויות רצוי שתהיה הפסקה כולל הפסקת אוכל, וכן רצוי שלצד הפעילויות יהיו גם קטעים מהנים, קטעים של הווי. כך הצוות ייהנה הרבה יותר, ולא יחשוב שמדובר בעוד יום עבודה אשר במקום במשרד, נערך בחוץ.