בר קפה לאירועים

הדרך לספל הקפה המושלם גם למי שאין תקציב למכונה יקרה.
האמונה הרווחת אומרת שאם אתם רוצים לשתות כוס אספרסו טובה, עליכם ללכת לבית קפה רצוי עם בריסטה מיומן ומקצועי ואם אתם צריכים את הקפה לאירוע לקבוצה גדולה של אנשים עליכם להזמין חברה אשר מספקת שירותי בר קפה לאירועים, אך מה קורה אם אתם רוצים לשתות ספל כזה לבדכם בבית או כדי לארח את החברים או המשפחה. לחצו על הקישור להרחבה בנושא.
בפוסט הבא אסביר איך להכין קפה שלא מביישת בתי קפה, באמצעים ביתיים.
כדי ליצור כוס אספרסו מושלמת, צריך תערובת קפה איכותית ומכונה מקצועית. המכונה צריכה להוציא סילון מים בלחץ של 10 בר (יחידה המודדת לחץ אויר) שיעבור דרך הקפה הטחון ויצור את התמצית המיוחלת.
למי שאין כסף למכונה יקרה, נמליץ לרכוש מקינטה, קומקום אספרסו ייעודי אשר מאפשר לייצר אפקט דומה על כיריים. הלחץ הוא לא אותו לחץ והתוצאה לא מושלמת כמו במכונה מקצועית אך התוצאה מספקת לצרכים ביתיים.
מומחים לקפה יציינו שלא מדובר באספרסו אלא במוקה, משקה דליל יותר ללא הקרמה (שכבת הקצף המצטברת מתמצית הקפה בגוון חום בהיר מעל התמצית השחורה של הקפה).
במקינטות מסוימת כמו דגם הבריקה של חברת ביאלטי האיטלקית, יש משקולת פטנט אשר מייצרת לחץ של 4.5 בר וכך גם מתקבלת שכבת קרמה טובה גם במקניטה.
חלב מוקצף
שירותי אספרסו בר לאירועים או עמדת קפה למשרד אלא הם השירותים שחברות גדולות מחפשות כשהם רוצים לפנק את העובדים אך מה קורה לחברות קטנות שהתקציב בהם לא גדול והם רוצים לארגן דוכן קפה.
אחד המפתחות לקפה איכותי הוא החלב המוקצף, כדי לייצר חלב מוקצף איכותי בצורה מקצועית משתמשים בזרוע צינור האדים של מכונת הקפה. הזרוע מזרימה אדי מים חמים בלחץ הדים חזק.
ניתן להגיע לחלב מוקצף ברמה טובה באמצעות מקציף ידני, גם כאן חברת ביאליטי האיטלקית מוציאה מוצר משובח. מקציף חלב ידני,קנקנן נירוסטה שבתוכו יש מסננת דו שלבית עם ידית לחיצה. אל הקנקן שופכים חלב חם בטמפרטורה של כ 65 מעלות (זו הנקודה המתוקה-"הסוויט ספוט" בלעז, מתחת או מעל לאותה טמפרטורה, הקצף לא יוצא מושלם יש לכוון לאזור הזה). יש למשוך את הידית כלפי מעלה כדי להכניס אוויר ואז ללחוץ חמש לחיצות מלאות וכ20 לחיצות קצרות ולתת לעמוד כ30 שניות והתוצאה קצף חלק וסמיך.