אורז פרסי עם שעועית אדומה וגזר – טעמים מעולים בבית!
אורז פרסי עם שעועית אדומה וגזר – מתכון נפלא שמביא את טעמי המזרח התיכון הביתה
מתי בפעם האחרונה קיבלתם מתכון שאי אפשר לעמוד בפניו? אורז פרסי עם שעועית אדומה וגזר הוא בדיוק כזה. התבשיל המענג הזה, עם ארומה שמסמסת בלבבות, חייב להיות בפנקס המתכונים שלכם בכל מחיר. מדובר במנה שמשלבת את הטעמים הייחודיים של המזרח התיכון, עם טוויסט אישי שלא תשכחו במהרה. החגיגה הזאת מתחילה באמת ונותנת לכם תחושת נחת שיחזיר אתכם לבית של סבתא, שם כל מחבת הייתה מורכבת מאהבה, קסם וחלום.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי וכמה מנות הוא מספיק
- זמן הכנה: 60 דקות
- רמת קושי: בינוני
- מספיק ל: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
אז איזה רכיבים נדרש כדי ליצור את השילוב המושלם הזה? זה פשוט, האמת.
- 2 כוסות אורז פרסי (מומלץ שטוף)
- 1 כוס שעועית אדומה מבושלת (אפשר גם לשלב שעועית ירוקה למי שאוהב את הגוון השונה)
- 2 גזר גדול, קלוף ומגורר
- 1 בצל גדול, קצוץ דק
- 3 כפות שמן זית
- 1/2 כפית כמון טחון
- 1/2 כפית קימל (אם אהובים עליכם את הטעמים החדשים)
- 1/2 כפית כורכום
- מלח ופלפל לבן לפי הטעם
- 2.5 כוסות מים (או יותר אם רוצים אורז רך יותר)
והמפתיע ביותר, זה שאפשר לשדרג את המתכון הזה בקלות. גרסה טבעונית היא פשוטה לשדרוג, גם דל פחמימות או בלי גלוטן, כל מה שצריך זה לשחק עם הרכיבים. למשל, אתם יכולים להחליף את האורז בתפוחי אדמה מבושלים או במעין מחית קוסמת.
שלבי ההכנה
כעת כשהמרכיבים מוכנים, אנחנו מוכנים להתחיל.
- מניחים בסיר גדול על הלהבה ומוסיפים את השמן.
- מוסיפים את הבצל ומטגנים עד שיהיה שקוף.
- מתבלים עם הכמון, הקימל והכורכום ומערבבים מעט.
- מוסיפים את הגזר המגורר ומערבבים את הכל על חום בינוני למשך כ-5 דקות.
- מוסיפים את השעועית האדומה ומערבבים שוב.
- שמים את האורז ומערבבים היטב עד שהאורז מכוסה בתבלינים.
- מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה, ואז מכסים ומבשלים על להבה נמוכה במשך 20-25 דקות.
- כשהאורז סיים לספוג את הנוזלים, מכבים את הלהבה ומניחים לו לעמוד לפחות 10 דקות עם מכסה סגור.
- לפני ההגשה, מניחים מיתרים עם כף כדי לשחרר את אגזוז האורז.
האורז תופס את כל הטעמים, הסרטים מתפרצות בכל ביס. תמשיכו ותקשטו אותו עם ירקות ירוקים קצוצים, שקצת מגעילים אבל גורמים לכל ביס להיות מעט פחות משוגע!
שדרוגים ותוספות
אתם רוצים לנסות להפתיע את הקהל? אפשר לשדרג את המתכון הזה בכמה דרכים. הוספת אגוזים קצוצים כמו פקאנים או שקדים תיתן גם קראנץ'. יכול להיות טרי ומשגע! ואם אתם כאן כדי לרגש, חומץ בלסמי איכותי יחד עם מיץ לימון ייתן טוויסט רענן למנה.
שאלות ותשובות
האם אני יכול להשתמש בשעועית משימור במקום שעועית מבושלת? כן, ממש אפשרי! רק חשוב להרתיח את השעועית בינתיים כי בסופו של דבר אתם רוצים לרכך את הכל ולא מדובר בסלון.
האם אני יכול להחליף את האורז באורז אחר? בהחלט! אורז בסמטי יכול לעבוד וגם קוסמת.
האם זה בריא? כן! זה מאכל עשיר בסיבים תזונתיים וחלבון, בייחוד כשמשתמשים בשעועית.
מה ניתן להוסיף למנה? כל ירק שאוהבים! סלק, קישואים או פטריות יכולים להוסיף עומק נוסף.
אל תתביישו להפתיע במרכיבים!
מה ההבדל בין אורז שטוף לאורז לא שטוף? אורז שטוף חשוב כדי להוציא את העמילן – זה מסייע לאורז לא לדבוק.
האם ניתן להכין את מנת האורז גם ביום קודם? כמובן! היא יכולה להתיישב במקרר אם לא נשאר… אתם יכולים גם לשדרג עם ירקות קרים וטעמים.
האם מתאים לילדים? בהחלט! כל ביס יהיה טעים לרך המעלף.
האם זה מתאים לאירועים? כן! אלה מתכונים קלילים שגם אפשר להכין מראש ולעשות רושם אגדי על האורחים.
האם אפשר להקפיא? כן! האורז שורד הקפאה, רק ודאו שהוא קר כשאתם שמים אותו בשקית.
מה אם אני רוצה שהמנה תהיה חריפה? אפשר להוסיף קצת פלפל חריף קצוץ למתכון – זה יעשה פלאים.
אז הנה, המתכון המושלם הזה בפניכם. אל תשכחו לשתף אותו עם חברים ובני משפחה, כי כל אחד ראוי לטעום את הקסם הזה!