איך לאכול 150 גרם חלבון ביום בקלות ובמהירות
איך לאכול 150 גרם חלבון ביום
תארו לעצמכם שאתם מרימים את עצמכם אל עבר שיא מעניין של תזונה בריאה ומאוזנת, כאשר אחד היעדים שלכם הוא לצרוך 150 גרם חלבון ביום. זה נשמע כמו אתגר? תודו שזה מושך! בניין שרירים, שמירה על בריאות הכללית ומילוי צרכי הגוף – כל זאת אפשר להשיג עם חלבון. במאמר הזה, נצא למסע מרהיב בעולם החלבון, נבין את חשיבותו ונגלה מתודולוגיות אכילה נבונה במיוחד!
זמן הכנת המתכון
- סה"כ זמן: 1 יום (חייכם עם תכנון מראש)
- רמת קושי: קל עד בינוני
- עבור: 1-2 אנשים
הרכיבים הדרושים
כדי להגיע ליעד המרשים של 150 גרם חלבון ביום, נדרש לשלב מגוון סעיפים לתפריט. לקחנו בחשבון את כל האפשרויות, כדי שתוכלו לענג את עצמכם במנות מדהימות וממכרות. נתחיל ברשימה של רכיבים שאתם צריכים:
- 150 גרם עוף (חזה או כרות) – 35 גרם חלבון
- 200 גרם טונה בשימורים (משמן) – 40 גרם חלבון
- 4 ביצים (כל ביצה מכילה כ-7 גרם חלבון) – 28 גרם חלבון
- 250 גרם יוגורט Greek – 22 גרם חלבון
- 50 גרם קוטג' – 10 גרם חלבון
- 100 גרם חלב (0% שומן) – 3 גרם חלבון
- כוס עדשים מבושלות – 18 גרם חלבון
- 100 גרם טופו – 16 גרם חלבון
- אגוזים (כחצי כוס) – 5 גרם חלבון
כעת, לאחר שסיימנו עם הרכיבים הבסיסיים, אחד הטריקים של אנשים המצליחים לשמור על חלבון גבוה, הוא השילוב בין מרכיבים שונים. כך, אנחנו יכולים לקבוע מנות חלבון באופן מאוזן!
שלבי ההכנה
עכשיו שהרכיבים מוכנים, אתם בטח מתרגשים להכין את המנות שלכם. אז איך אתם עושים את זה? הנה כמה צעדים פשוטים:
- בוחרים מנה עיקרית – למשל, צלייה של כעת עוף בתנור עם תיבול מדהים כמו שום, מלח, ואורגנו.
- מכינים סלט עם טונה, ירקות רעננים ואבן חריף. זה מתכון משגע שמרענן את החיך!
- מבשלים עדשים עם תבלינים ותהנה מתוספת בריאותית מושלמת.
- מכינים את חביתת הביצים עם ירקות שיהיו עוד יותר עשירים בחלבון.
- מחפשים לקחת יוגורט Greek עם נגיעות דבש ופירות יער.
- נשנשו אגוזים כקינוח ואיתם שותים חלב.
- לבסוף, אם אתם להרגיש מקוריים, הכינו מנות טופו שלמות עם תיבול אחר בכדי לשדרג את הטעם והמוצר הכללי!
תוספות או שדרוגים אפשריים למתכון
ניתן לשדרג את התפריט עוד יותר בקלות! להוסיף קינואה או אורז בר, שיכולים להוות מקור נוסף לחלבון וליטול חלק ממנו בתוספת זה מזון מבורך. אפשר גם להוסיף גרגירי חומוס או שעועית שחורה. אם אתם אוהבים מתוק, תחשבו על פירות יבשים שמוסיפים טעם נפלא!
שאלות ותשובות
איך ניתן להגדיל את כמות החלבון במנות?
מומלץ לשלב חלבון בדגמים גופניים שונים, כמו טונה, עוף, ביצים ויוגורט. נסו גם להוסיף אבקות חלבון לשייקים.
מהם הסיכונים בלעודף חלבון במזון?
בהנחה שאדם אינו סובל מבעיות כלייתיות, חלבון מוגזם אינו מזיק בדרך כלל. אך תמיד כדאי לייעץ לרופא.
אפשר לקיים תפריט עם חלבון גבוה גם לצמחוניים?
בהחלט! ישנם מקורות רבים כמו טופו, קטניות ואגוזים שמספקים חלבון מצוין.
מהי כמות החלבון הנדרשת לשבוע?
לרוב מומלץ שכל אדם יעשה בחשבון את העלויות, אך כ-3.5-4 גרם חלבון לכל ק"ג משקל גוף זה קל לשימור.
האם ישנם תוספי חלבון ששווים את ההשקעה?
אם אתם מתקשים להגיע לצריכה בעזרת אוכל בלבד, תוספי חלבון כמו פירות יבשים או אבקת גולף בהחלט יכולים לעזור.
איך להפוך את המנות לחלבוניות יותר?
תוספת של אבקת חלבון למתכוני שייקים או לערבובים יכולה לעזור להפוך את המנה לחלבונית יותר.
איך אני יודעת כמה חלבון אני צורכת ביום?
שקלו את המזון שלכם ותוך כדי רישמו את כמות החלבון הכלולה בו, זו השיטה היעילה ביותר.
האם אני יכולה לאכול בבוקר חלבון?
בהחלט! לדוגמה, חביתה עם ירקות היא דרך נהדרת להתחיל את היום.
האם אפשר להפחית חלבון אם אני לא מתאמן?
בכלל כן, אם אתם לא פעילים, רמות החלבון יכולות להיעלם בהתאם לקצב שלכם. בחנו את מה שאתם מרגישים בנוח!
מה לעשות אם אני לא אוהב חלבון?
שקול להשתמש בחלבון שמוסתר במאפים או בגרגרים כדי להפוך את הטעם לפחות מורגש. אל תוותרו על התוספות!
ולסיום, מתכון זה יכול לשדרג את כל מערכת התזונה שלכם ולהפוך אתכם לשליטה בבריאות שלכם. אז נצאה לדרך, נשתף את המתכון הזה בכל פינה שיש לכם, ונסייע לאחרים למצוא את הדרך שהכי מתאימה להם!