בלינצ'ס גבינה של פעם: סוד המתכון הקלאסי המנצח
"`html
בלינצ'ס גבינה של פעם – מתכון נוסטלגי ופשוט של סבתא
ערב שבת אחד, חגיגה משפחתית, והסיפור מתחיל עם ריח מתוק של בלינצ'ס גבינה מפוזרים על השולחן. מי לא זוכר את השיעט-שיעט של הסבתא כשהיא מכינה את הבלינצ'סים האלו, בסבלנות וברוך, כשהיא ממלאה אותם בגבינה מתוקה ומשגעת? אתם יודעים על מה אני מדבר, לא? מרמזים של חגיגות, של פיקניקים בלתי נגמרים, וכמובן – שיחות מענגות לשולחן. אז בואו נכנס לפעולה ונכין את הבלינצ'ס המדהימים האלו, כי הם מהטובים שיש!
זמן הכנת המתכון
- זמן הכנה: 30 דקות
- זמן בישול: 20 דקות
- רמת קושי: קל
- כמות מנות: 4-6 מנות
הרכיבים הדרושים
לפני שנחזור לעבר עם הבלינצ'ס של סבתא, נכון לחשוב על המרכיבים שיביאו אותנו למנה המושלמת הזאת. הנה מה שאנחנו צריכים:
- 2 כוסות קמח לבן (או קמח ללא גלוטן במקרה של גרסה טבעונית)
- 2 ביצים גדולות
- 2 כוסות חלב (אפשר חלב שקדים או סויה לגרסה טבעונית)
- 1/2 כפית סודה לשתיה
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כוס גבינת ריקוטה (או גבינה טבעונית)
- 1/2 כוס גבינת שמנת (אפשר גם גזר פריך ממטבח ויטנאם)
- 1/4 כוס סוכר (לגרסה מתוקה נגדור במילוי)
- שמן זית או חמאה לטיגון
נכון, עכשיו כשיש לנו את כל רכיבי הגבינה והקמח, אפשר להתמקד בשלבים. אבל מי לא אוהב לשדרג את הבישול? אפשר להוסיף מעט צימוקים, אגוזים קצוצים או אפילו שוקולד מריר מוסתר במילוי – וזה משגע. אני.personal עברתי על כל אפשרויות המילוי, בלינצ'ס עם תותים, דובדבנים ואפילו שוקולד. כל אחד יכול למצוא את שלו!
שלבי ההכנה
אז יאללה, נתחיל בהרפתקה הקולינרית שלנו!
- מערבבים היטב את הקמח, הסודה לשתייה והמלח בקערה גדולה.
- בקערה נפרדת, מקציפים את הביצים עם החלב עד לתערובת חלקה וטובה.
- שמים את תערובת הביצים לתוך תערובת הקמח ומערבבים כל הזמן כדי למנוע גושים.
- מניחים לתערובת לעמוד לעשר דקות בזמן שמחממים מחבת עם מעט שמן זית או חמאה.
- עושים פנקייקים קטנים על המחבת החמה, מבשלים עד שהפנים מתחיל לבועות, ואז הופכים לעוד דקה.
- מהדקים מעט גבינה ריקוטה כל בלינצ'ס, ומקפלים את הקצוות כפי שרק סבתא יודעת.
- מבשלים אותם עוד כ-2 דקות מכל צד עד שיהיו זהובים.
- מניחים את הבלינצ'ס המוכנים על צלחת, ומטפטפים כמות נדיבה של סירופ מייפל או רוטב פירות.
השלכות העונג לא נגמרות כאן. חייבים לשדרג כל מנה עם טוויסט! ננסה להוסיף לנשנוש המרשים הזה המון רוטב אגוזי לוז!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אוהבים לחדש? יש לכם המון אפשרויות! למשל, אם אתם מוכנים לשבור את הסטנדרטים, למה לא לשדרג עם גבינת פטה או פרושוטו למילוי מלוח? או בעצם גבינת קוטג' דלת שומן שתחליף את השמורים? ועוד לא דיברתי על התאמת כל אחד מצבעי החלב שלייק למדינה בישראל – ישראלים יודעים לעשות כל דבר על הצד הטוב ביותר!
שאלות ותשובות
באילו גבינות אפשר להשתמש למילוי?
אפשר להשתמש בגבינת ריקוטה, גבינת קוטג', גבינת שמנת או גבינת פטה. כל גבינה שתשמש לכם תשלב טעמים נפלאים.
האם ניתן להכין את הבלינצ'ס ללא ביצים?
בהחלט! ישנם תחליפי ביצה טבעוניים כמו טחינה, רסק פרי או בננה. זה יכול גם להוסיף טעם נוסף.
מה עושים אם הבלינצ'ס לא מתהפכים בקלות?
תמיד אפשר להוסיף מעט יותר חלב לתוך התערובת. חשוב שגם המחבת תהיה חמה, זה יעזור!
כמה זמן אפשר לשמור את הבלינצ'ס במקרר?
אם נשמרים בקופסה סגורה, בלינצ'ס האלה יחזיקו מעמד 2-3 ימים.
האם ניתן להקפיא שאריות בלינצ'ס?
בדיוק! מקררים במעטפה או אריזת גישה ואפשר להקפיא. לשימוש מאוחר יותר!
מה ניתן להגיש לצד בלינצ'ס גבינה?
אפשר להוסיף סלט רענן, יוגורט עם דבש או פירות טריים שיפציצו את החיך.
איך אפשר לדעת אם הבלינצ'ס מוכנים?
הם מוכנים כשהם מתחילים להשחים וזחלים bubbles על פני השטח.
איזה רוטב הכי מתאים לבלינצ'ס?
רוטב פירות טריים, סירופ מייפל או אפילו שוקולד נמס.
מה אם אני לא אוהב מתוק?
חסרים לכם האפשרויות? הכניסו לשם חסה, פטריות, או חציל קלוי, והנה לכם מנת בלינצ'ס מלוח!
האם זה מסובך להכין בלינצ'ס בעצמי?
אף פעם לא. עם המתכון המדויק והאהבה שהשתלמה, אתם תהפכו לאשפי הבישול!
אז אנחנו סיימנו, אבל לא לפני שאמרתי לכם כמה אני נהניתי להוסיף את המתכון המוכר והאהוב עלי. אם אהבתם, אל תשכחו לשתף את המתכון הזה ברשתות החברתיות שלכם – איך אתם יכולים להחזיק את ההנאה לעצמכם? בואו נמשיך להחיות את המסורת עם בלינצ'ס גבינה של פעם!
"`