בצק פריך מקמח שקדים ללא גלוטן – המדריך המושלם!
"`html
בצק פריך מקמח שקדים ללא גלוטן – מהחלומות למטבח שלכם
ישנם מתכונים שזוכרים במשך השנים, כאלה שמעבירים לנו את תחושת הבית והחמימות, ושולחים אותנו למחוזות שטופי זיכרונות מתוקים. המתכון הזה לבצק פריך מקמח שקדים ללא גלוטן הוא בדיוק כזה! מדובר בבצק מדהים, נימוח ואוורירי, שמעולה להכנת פשטידות, טארטים או אפילו כמראה גזירה לדברים שמסביב. ואם תחשבו על זה, קמח שקדים הוא לא רק בריא, אלא גם אחראי להרבה מהטעמים המיוחדים והאגדיים שאנחנו מדמיינים.
זמן הכנת המתכון, רמת קושי, וכמה מנות זה מספיק
- זמן הכנה: 15 דקות
- זמן קירור: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספיק ל: תבנית פאי בקוטר 23 ס"מ או לתבניות קטנות יותר
הרכיבים הדרושים
פנינו להכנת בצק פריך מקמח שקדים ומרכיבים איכותיים. המטרה כאן היא לפנק את עצמנו במרקם מושלם, שיגרום לנו ללקק את האצבעות. לכן אל תתפתו לקצר תהליכים!
- 250 גרם קמח שקדים
- 80 גרם חמאה מומסת
- 50 גרם סוכר פודרה
- 1 חלמון ביצה
- חצי כפית מלח
- בוחרים: תמצית וניל או כף של מיץ לימון (נותן נפח נוסף)
בבקשה שימו לב שכל רכיב כאן סופר חשוב ליצירת הבצק המושלם. לצד קמח השקדים שהוא הברקה מדהימה, החמאה המומסת מוסיפה רכות ותמצית הווניל מחזקת את הטעמים. אם תרצו להפוך אותו לטבעוני, אתם יכולים להחליף את החמאה בשמן קוקוס או במרגרינה.
שלבי ההכנה
עכשיו מגיע החלק הכי מהנה – ההכנה עצמה! הבצק הזה פשוט עשוי להשתגע לכם בתודעה.
- מניחים את קמח השקדים, סוכר פודרה והמלח בקערה גדולה.
- מוסיפים את החמאה המומסת ומערבבים עד שהתערובת הופכת לגרגרית.
- מוסיפים את חלמון הביצה ותמצית הווניל (או מיץ הלימון) ומערבבים שוב היטב.
- מעבדים את הבצק בידיים עד שמתקבל כדור חלק.
- עוטפים בניילון נצמד ומניחים במקרר לשעה, או לחצי שעה במקפיא.
- מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
- על משטח מקומח קלות, מרדדים את הבצק לעובי של כ-5 מ"מ.
- מניחים בתבנית המרופדת בנייר אפייה ודוקרים עם מזלג את התחתית.
- אופים כ-15-20 דקות או עד שהבצק מקבל צבע זהוב.
- מוציאים מהתנור ומניחים להתקרר לפני שממלאים.
תוספות ושדרוגים אפשריים
כעת כשיש לכם את הבצק הפריך המדהים הזה, אפשר להתחיל לדמיין את כל התוספות האפשריות. למשל, אפשר להכין טארט אגסי קלאסי עם קרם שקדים או למלא אותו בקוולה משוגעת של שוקולד.
כמו כן, אם תרצו לגוון, אפשר להוסיף לתוך הבצק קקאו לתוצאה שוקולדית, או תיבול קל של קינמון ואגוז מוסקט. עם כל תוספת שתרצו, אני בטוח שהתוצאה תהיה משגעת.
שאלות ותשובות
האם אפשר להשתמש בקמח שקדים קנוי? בהחלט! קמח שקדים קנוי מאוד נוח ולרוב מתקבל באיכות גבוהה. פשוט שימו לב שהמוצר שאתם קונים הוא טהור וללא תוספות.
האם אני יכול להחליף את החמאה בשמן? כן, ניתן להחליף את החמאה בשמן קוקוס או במרגרינה. זה בהחלט יעבוד!
כמה זמן הבצק מחזיק במקפיא? הבצק יכול להחזיק במקפיא כשלושה חודשים. תוודאו שהוא עטוף היטב לא בכדי שהטעמים לא יתערבבו עם אחרים במקפיא.
מה עושים אם הבצק מתפורר? אם הבצק מתפורר, זה בדרך כלל בגלל שאין מספיק לחות. פשוט הוסיפו עוד מעט חמאה מומסת ועמדו ביחד.
האם זה אפשרי להכין את הבצק בגרסה טבעונית? בהחלט! פשוט השתמשו בשמן קוקוס במקום חמאה, ואפשר אפילו להשתמש ב"פלאור" כדוגמת טחינה במקום הביצה.
האם אפשר להקפיא את הבצק אחרי ההכנה? בהחלט, אפשר לאפות את הבצק בצורה לא מלאה, להקפיא, ואז להוציא ולהשליך לתנור ישר מהמקפיא.
עד כמה זה בריא? מדובר בבצק שיכלול קמח שקדים שהוא בריא ודל פחמימיות, ואם משתמשים בחמאה איכותית, אין סיבה לא ליהנות!
ראיתי מתכון דומה עם קמח חומוס, למה אני צריך לקמח שקדים? קמח שקדים יוצר מרקם יותר נימוח וטעמים שמתחברים מצוין לדברים מתוקים ובעיקר לקינוחים.
באיזה מתכונים נוספים אוכל להשתמש בבצק הזה? הבצק הזה מתאים לפשטידות מלוחות, טארט טעים או אפילו כבסיס לקינוח frangipane מדהים.
אז נגמרו לנו למילים, אני מבטיח לכם, שהבצק הזה ישנה את כל מה שחשבתם על אוכל ללא גלוטן! כשאתם מכינים אותו, חייו מלאים באהבה! אל תשכחו לשתף את המתכון המושלם הזה ברשתות החברתיות ולספר לחברים, הם בטח ישמחו מאוד!
"`