קציצות פרסה עם בשר טחון שכולם מדברים עליהם

קציצות פרסה עם בשר טחון – טעים ללקק את האצבעות

אי שם במטבח של סבתא, הקציצות המדהימות הללו נולדו. כולנו זוכרים את הריח המפנק של הבשר הטחון והפרסה המלכותית שהתמזגו יחד. אתם יכולים לדמיין את הצליל של הקציצות כשהן מתבשלות בשמן, או את הטעם המעלף שמתגלה בכל ביס? המנה הזו פשוט מושלמת, והיום נלמד כיצד להכין את הקציצות הממכרות האלה כמו שסבתא הכינה.

זמן הכנת המתכון, רמת קושי ומספר מנות

  • זמן הכנה: כ-30 דקות
  • רמת קושי: קל
  • כמות מנות: 4-6 סועדים

הרכיבים הדרושים

לפני שנצלול אל תוך התהליך, חשוב לדעת מה אנו צריכים. אז תכניסו למזווה את המרכיבים הללו:

  • 500 גרם בשר טחון (עוף, בקר או תחליף צמחי)
  • 2 כוסות פרסה קצוצה דק
  • 1 בצל קצוץ קטן
  • 2 ביצים
  • 1/2 כוס פירורי לחם
  • 1/4 כוס חמאה מומסת או שמן זית
  • מלח ופלפל לפי הטעם
  • כפית כמון (אופציונלי)

מרכיבים חלופיים

רוצים שהתיאור של הקציצות יהיה בריא יותר? אתם יכולים להמיר את הבשר הטחון לחלבון זמין יותר כמו טופו או חומוס מרוסק. פירורי הלחם יכולים להיות מבוססים על דגנים מלאים, והביצים נשקלות עבור טבעונים.

שלבי ההכנה

הכנה של קציצות פרסה עם בשר טחון היא בחירה שתמלא את הבית בניחוחות מפתים. יצא לי להכין את הקציצות הללו אינספור פעמים, והן תמיד מצליחות לרגש! ונתחיל עם השלבים:

  1. מניחים את כל המרכיבים בקערה גדולה ורחבה.
  2. מערבבים היטב את כל המרכיבים עד שהעיסה אחידה.
  3. בידיים רטובות, מייצרים כדורים בגודל של פינג פונג מכל העיסה.
  4. מחממים שמן במחבת על חום בינוני.
  5. מניחים את הקציצות במחבת ומטגנים כ-4-5 דקות מכל צד עד שהן מזהיבות.
  6. מוציאים את הקציצות ומניחים על מגבת לייבוש.

תוספות ושדרוגים אפשריים

רוצים להוסיף קצת טאץ' מיוחד? אנו יכולים לשדרג את הקציצות עם כמה תוספות מגניבות. למשל, אפשר לפזר על הקציצות גבינת פטה לפני הטיגון, או להוסיף כוסברה קצוצה או פטרוזיליה לעיסה כדי לתת עוד צבע ורעננות. לא יזיק גם ליצור רוטב יוגורט מעניין עם דילול לימון ועוד טעמים שמתחברים נהדר לקציצות.

שאלות ותשובות

מה אפשר להגיש עם הקציצות? בתור תוספת מצוינת אתם יכולים להכין סלט ירקות טריים, או להניח את הקציצות בתוך פיתה חמה עם טחינה.

מה אם לא רוצה לטגן? הקציצות נפלאות גם בתנור. פשוט מניחים על תבנית ואופים על 180 מעלות כ-20 דקות.

האם אפשר להכין את הקציצות יום קודם? בהחלט! קציצות פרסה יכולות להתאפס היטב ושומרות על הטעמים גם אחרי יום במקרר.

אילו תבלינים אפשר להוסיף? אתם יכולים לשחק עם התבלינים בהתאם לטעמים שאתם אוהבים – פפריקה, כמון ואפילו שמן זית עם קצת שום.

האם זה מתכון דל פחמימות? אם מחליפים את פירורי הלחם בפריט שמבוסס על דגנים מלאים, תוכלו להקטין את כמות הפחמימות.

איך לדעת אם הקציצות מוכנות? הקציצות אמורות להיות מזהיבות מבחוץ ולהיות מבושלות היטב מבפנים. אפשר לבדוק בעזרת חיתוך קציצה אחת.

האם אני יכול להכין קציצות עם בשר הודו? כמובן! בשר הודו נותן טעם מיוחד ובריא מאוד.

מה לעשות אם התערובת יבשה מדי? אפשר להוסיף עוד ביצה או מעט מים עד שיתאים למרקם הרצוי.

האם קציצות פרסה נשמרות להקפאה? בהחלט! ניתן להקפיא אותן במיכלים עם מכסה, ובכך לשמור על الطعم לאורך זמן.

עכשיו, כשאתם יודעים איך להכין קציצות פרסה מדהימות, פנו זמן והכינו אותן בבית! שתפו את המתכון עם החברים שלכם ברשתות החברתיות, כי לא מדובר כאן רק בקציצות, אלא בחוויה שעושים יחד. בתיאבון!

אוכל ושתייה לאירועים אלכוהול בר ובת מצווה חתונות ימי הולדת כללי מוסיקה לאירועים מוצרים ושירותים לאירועים מקומות לאירועים מתכונים מתנות מכל הסוגים עם הילדים פנאי וגיבוש
המשך לעוד מאמרים שיוכלו לעזור...
טיול מאורגן למרוקו: גלה את האוכל הכשר שבדרך!
```html טיול מאורגן למרוקו: המסע המופלא בין טעמים כשרים מרוקו – מדינה שבה התרבות, המגוון הקולינרי...
קרא עוד »
דצמ 15, 2024
גלה את חוף הבונים והמערה הכחולה המדהימה
```html חוף הבונים: המערה הכחולה שכולנו מחפשים חוף הבונים, אחד החופים המקסימים בישראל, מתהדר בנוף עוצר...
קרא עוד »
נוב 21, 2024
עוף ממולא באורז עם סילאן – מתכון מנצח!
עוף ממולא באורז עם סילאן - המתכון המושלם! תארו לכם מנה של עוף ממולא באורז, שמשתזפת באור הזרקורים במרכז...
קרא עוד »
ינו 09, 2025