3 עוגות בחושות מעולות מבלילה אחת שתצטרכו לנסות
3 עוגות בחושות מעולות מבלילה אחת
מתכון זה הוא מדהים, ממכר, ואפילו קצת מעלף, שכן הוא מציע לנו שלוש עוגות שונות, כולן עשויות מאותן חומרים בסיסיים, וללא ספק זו היא הדרך לשדרג את המטבח שלנו בקלות רבה. מה יותר כיף מאשר להפתיע את האורחים במבחר מתוק של עוגות? אתם תרגישו כמו קונדיטורים מקצועיים, אבל בעבודה פשוטה. עוגות בחושות הן קלילות, נימוחות ומעל לכל, משתלבות בצורה מושלמת בכל ארוחה או חטיף! אמת, אין כמו עוגה ביתית שריחד מתוקה ממלא את הבית. אז יאללה, יאללה, תכינו את עצמכם לחוויה על חושית של טעמים וריחות!
זמן הכנת המתכון: 30 דקות; רמת קושי: קלה; מנות: 12
- זמן הכנה: 30 דקות
- רמת קושי: קלה
- מספר מנות: 12
הרכיבים הדרושים
עבור המתכון המדהים הזה, אנו נדרשים למספר מצרכים פשוטים, ועם קצת יצירתיות אנחנו יכולים לשדרג את הטעם של כל עוגה בנפרד. אנחנו נתחיל עם רכיבים בסיסיים, אך נעטוף אותם בנגיעות מקוריות כדי להפוך כל עוגה לנהדרת! כך שיכולים לכם גם להוסיף לתוך הבלילה דברים שאנחנו אוהבים כמו אגוזים, שוקולד צ׳יפס, פירות ועוד…
- 3 ביצים בינוניות
- 1 כוס סוכר (אפשר פחות, זה תלוי בהעדפה)
- 1/2 כוס שמן (שמן קוקוס או שמן זית מוסיפים טעם מדהים)
- 1 כוס חלב (אפשר גם חלב צמחי)
- 2 כוסות קמח (אפשר קמח שקדים לגרסה ללא גלוטן)
- 1 שקית אבקת סודה לשתייה
- 1 שקית סוכר וניל
- קורט מלח
רגשות ורכיבים חלופיים
אם אתם פתוחים לנסיונות, קחו את הבלילה הבסיסית הזו ותוסיפו לה טעמים שמרגשים אתכם. שוקולד מריר קצוץ, אגוזי לוז קצוצים, פירות יער טריים או אפילו קקאו – תוסיפו לפי מה שצריך גם את ההספק שלכם בריא – כמו חלב סויה או חלב אורז. כך, כל אחד יוכל להתאים את המתכון לצרכיו האישיים!
שלבי ההכנה
עכשיו בואו נעבור לשלב הכנת העוגות. זהו החלק הכי כיף, שבו אתם יכולים להרגיש כמו שפים בקלות רבה! קחו אוויר רגוע, כי די מהר תמצאו את עצמכם בישול בדינמיות קלה וכיף יצירתי.
- מחממים את התנור ל 180 מעלות צלזיוס ומניחים תבניות עוגה בקוטר 20 ס"מ עם נייר אפייה.
- בקערה גדולה, טורפים את הביצים עם הסוכר עד שהתערובת קלה ותפוחה.
- מוסיפים את השמן והחלב ומערבבים היטב.
- בקערה נפרדת, מערבבים את הקמח, אבקת סודה לשתייה, סוכר וניל ומלח.
- מאחדים את החומרים היבשים עם הנוזלים, מערבבים בעדינות עד שאין גושים.
- מחלקים את הבלילה לשלוש קערות.
- לקערה הראשונה, מוסיפים קקאו ומערבבים.
- לקערה השנייה, מוסיפים אגוזי לוז קצוצים.
- ולקערה השלישית, מוסיפים פירות יער.
- יוצרים עוגות בתבניות השונות ואופים כ 30 דקות או עד שהן מזהיבות.
- לקרר על רשת לפני ההגשה.
הכנה בעדיקות
חשוב לשים לב בזמן האפייה, כי כל תנור שונה. אנחנו רוצים שהעוגות יהיו גבוהות, אווריריות ונימוחות. התגובה לקום באמצע האפייה עלולה להרוס את התהליך, אז אל תתקרבו יותר מידי לתנור!
תוספות ושדרוגים אפשריים
אחרי שהכנו את העוגות הבסיסיות, אפשר לזרוע עוד מגעים נוספים – שוקולד מומס לציפוי, אגוזים עדינים לקישוט מלמעלה, או אפילו רוטב קרמל שמטפטף בעדינות על חתיכות העוגה שיחתכו. כל תוספת כזו יכולה להפוך עוגה רגילה לנהדרת!
שאלות ותשובות
האם אפשר לשדרג את המתכון ולבצע גירסה לחסרי גלוטן?
כן, ניתן להשתמש בקמח תפו”ח שמתאים למטרה זו. העוגות יצאו נפלאות!
איזה כפתור קולי קיים במתכון הזה?
כל עוגה משגעת ותיקה – מרגשת את החושים.
האם אני יכול להשתמש בסוכר מוזהב?
בוודאי, סוכר זה ישפיע על טעם העוגה וכמובן על מראה מרהיב!
האם אפשר להשתמש בחלב צמחי?
בהחלט. גם חלב סויה או חלב אוחמא יכולים לבצע עבודה מצוינת!
מה אם אני רוצה להכין עוגות מאוחדות בכל תבנית?
מומלץ לבדוק את זמן האפייה, מכיוון שהעוגות ידרשו טמפרטורה אחידה.
האם ניתן לאכול את העוגות אחרי קירור?
כמובן – הן מתחזקות בטעמים ואפילו לוקח זמן עד שהן נמלצות לריחה הטוב של המטבח!
מה אם אני רוצה לנסות טעמים אחרים?
אויי – תוסיפו להשקעה שלכם עם טעמים כגון קפה, סוכר חום או ציפוי בעשבי תיבול!
מצוין! איך משדרגים לקינוח?
נסו להוסיף קרם גבינת מסקרפונה עם טעמים מתוקים! את ימצאו את עצמכם מרגיעים ומתווכחים על מנות קודמות!
כיצד אפשר לאכול את העוגות?
עוגות יכולות להיות נהדרות גם עם קפה וגם עם תה, והן מתאימות גם לארוחת בוקר למשך קיץ!
האם עוגות מותרות לילדים?
כן, מתכון מנצח וכולל גם תוספות בריאות ROOT – זה תמיד קלאסי.
עכשיו, שניו זה הזמן שלכם! שתפו את המתכון הזה ברשתות החברתיות והפיצו את הטעמים המדהימים עם החברים שלכם!